Ga naar productinformatie
1 van 4

A00174

Carnaubawas

assyst-art

... Excl. btw
( ... Incl. btw)
Gewicht
Kleur

Carnaubawas is een natuurlijke, plantaardige was die wordt gewonnen uit de bladeren van de Copernicia prunifera-palm, afkomstig uit Noordoost-Brazilië. Het staat bekend als de ‘koningin onder de wassoorten’ vanwege het hoge smeltpunt, waardoor het ideaal is voor hittebestendige toepassingen zoals lippenbalsems en eyeliners.

Carnaubawas
Carnaubawas
Carnaubawas
Carnaubawas
Carnaubawas
Carnaubawas
Carnaubawas
Carnaubawas
Carnaubawas

Productdetails

Technische gegevens

Carnaubawas heeft een glanzend uiterlijk en wordt gebruikt in voedingsmiddelen, cosmetica en de industrie. Het biedt een unieke combinatie van eigenschappen, zoals waterafstotendheid, bescherming, glans en textuurverbetering, waardoor het een populaire keuze is voor doe-het-zelfproducten en professionele verzorgingsproducten.

In de industrie wordt carnaubawas bijvoorbeeld gebruikt om mallen los te maken die worden gebruikt voor het maken van polyesteronderdelen. Dit voorkomt dat het polyester aan de (houten of plastic) mal blijft kleven.

Het is vrijwel onoplosbaar in water, oplosbaar in ethylacetaat en xyleen bij verhitting, en vrijwel onoplosbaar in ethanol.

    Wat ons onderscheidt

    • Vertrouwde merken

      Alleen professionele topmerken, zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit en betrouwbaarheid.

    • Hoge kwaliteit

      Duurzame, nauwkeurige materialen voor consistent uitstekende resultaten.

    • Expertise

      Jarenlange ervaring om u te begeleiden bij uw materiaalkeuze.
    • Snelle levering

      Snelle verwerking en verzending met attente service.

    Volg onze expertise op Instagram.

    #ImwithBeYours